logotipo pajaro Serra Jordia
El blog d´un taller de pa
BLOG
BLOG
@@@@@@@@@@@@@@@
Serrajòrdia 05/03/2015

El blat sarraí no és un cereal, sinó un pseudocereal.

Popularment es considera un cereal, encara que posseeix característiques similars, però no pertany a la família de les graminiees sinó a les poligonàcees, raó per la qual se’l considerar un pseudocereal.

En la nostra cultura, antigament el blat sarraí servia per alimentar el bestiar i no per al consum humà, com feia la cultura asiàtica. 

Amb el temps es van descobrir grans propietats nutricionals del blat sarraí beneficioses per a la salut, i es va començar a aplicar en l' alimentació humana, com ja feia temps que s'utilitzava al Japó.

 

Les tiges florals del blat sarraí són molt riques en RUTINA que és un flavonoide ideal per tractar la fragilitat i permeabilitat dels capil·lars sanguinis. Per això és molt convenient en varius, hemorràgies retinals i altres problemes circulatoris ja que a més té una funció antiinflamatòria.

La indústria farmacèutica realitza l'extracció de RUTINA per utilizar-la en fàrmacs per millorar la circulació sanguínia.

 

Aportació important de vitamines del complex B i ferro, la qual cosa el defineix com un bon aliat contra l'anèmia.

Al ser un aliment ric en àcids grassos insaturats, greixos bons, com l'àcid olèic, linolèic i linolènic, ajuda a la protecció cardiovascular.

El seu contingut en greixos bons, hidrats de carboni complexos i proteïnes permet que aquest pseudocereal es pugui utilitzar com a substitut de greixos i espassants ja que el 70% del gra és midó.

És tal el seu contingut en proteïna que es considera una de les reines de la proteïna vegetal a més, existeix bibliografia que indica que la capacitat absortiva és entorn el 70%.

 

A més, no conté GLUTEN, la qual cosa pot formar part de la dieta dels CELÍACS. Bé és cert, com tota farina sense gluten no és panificable, doncs, aquest pa #serrajordia combina aquesta farina de sarraí amb farina de blat francesa ecològica, una farina d'alta qualitat, que permet indicar aquest pa com a excel·lent per la salut.

A més, Taller de Pa Serrajòrdia, no pot assegurar que no contingui traces de gluten, ja que aquest pa s'elabora en el mateix obrador de pa que la resta de varietats que contenen gluten.

 

En resum, podem dir que és un aliment energètic i nutritiu, ideal per els nens, persones convalescents, persones grans i esportistes.

 

L' esmorzar ideal amb pa de blat sarraí per tenir energia tot el dia.

####