logotipo pajaro Serra Jordia
El blog d´un taller de pa
BLOG
BLOG
@@@@@@@@@@@@@@@
Serrajòrdia 04/04/2014

 

Voleu saber com fem l’Ensaïmada de Mallorca?

 

A Serrajòrdia seguim les característiques sensorials de la IGP Ensaïmada de Mallorca per aconseguir l’aspecte, l’aroma i el sabor autèntic. Els passos a seguir són cinc: pastament, laminat, afaiçonat, fermentació i enfornat.

 

El pastament consisteix en mesclar tots els ingredients (farina de força, aigua, sucre, ous i mare massa), excepte el saïm i el cabell d’àngel.

 

Seguidament, estirem la massa ben fina i la cobrim de saïm. Afegim  el cabell d’àngel, en cas que l’ensaïmada sigui farcida. Aquest procés és el laminat.

 

L’afaiçonat és el moment en què enrotllem la massa començant per un extrem i, el cordill restant li donem forma d’espiral sempre en el sentit de les agulles del rellotge. Deixem reposar.

 

A continuació passem a la fermentació. Moment clau per aconseguir una ensaïmada com cal. Deixem fermentar la massa durant un temps mínim de 12 hores.

 

Finalment enfornarem la nostra ensaïmada durant uns 15-20 minuts a una temperatura d’uns 180º.

 

Si la fermentació s’ha fet acuradament, el resultat serà l’esperat: la cobertura de l’ensaïmada presentarà petites irregularitats i s’escantarà a les voltes més externes. La base serà llisa i l’interior tindrà un aspecte fullat. Les voltes de l’ensaïmada seran convexes de manera que no es fusionin entre elles.

 

I ja tindrem la nostra Ensaïmada de Mallorca sense moure’ns de Serrajòrdia! 

En aquest vídeo podeu seguir el procés pas a pas.

####