logotipo pajaro Serra Jordia
El blog d´un taller de pa
BLOG
BLOG
@@@@@@@@@@@@@@@
Serrajòrdia 23/04/2015

Aquest any hem presentat una nova rosa en el nostre establiment per el dia de Sant Jordi.

Una rosa de pa de cúrcuma.

 

La cúrcuma és una planta herbàcia de la família de les zingiberàcies. Del extracte d’aquesta planta s’obté la cúrcuma-curcumina, un colorant natural de color groc, que s’utilitza molt en gastronomia.

 

Em volgut treballar amb aquest colorant  per les seves grans propietats nutricionals tot donant un valor de salut en el producte final.

La cúrcuma es pot utilitzar perfectament en la nostra dieta habitual, ens aporta color, aroma i gust. I el millor, les seves propietats saludables com antiinflamatoria, antifúngica, anticancerígena entre d’altres propietats.

La funcionalitat anticancerigena és la que és dóna més importància i es segueix investigant. S’han tret molt estudis verificant aquesta funcionalitat. Per exemple: l’estudi publicat en el Asian Pacific Journal of Cancer Prevention, conclou que la curcumina es pot considerar un fito-medicament per fer tractaments de càncer.

 

IMPORTANT: perquè totes aquestes propietats realment es desencadenin, la cúrcuma sempre s’ha d’afegir en un medi gras, raó perquè l’afegim a la massa de pa amb una mica d’oli d’oliva.

 

Us animem a provar aquesta pa i incorporar la cúrcuma en plats de la vostra dieta habitual.


Així ho recomana la nostra nutricionista.

####